Sposób przygotowania:
Czarna baba - ciasto z gęsiarkiETAP 1:
Jajka wybić do miski i porządnie ubić przy pomocy miksera.
Do drugiej miski przesiać mąkę. Dodać sodę i cukier. Przemieszać. Dodać olej, kefir i mleko. To już dokładnie wymieszać przy pomocy miksera. Dodać jeszcze alkohol i dopiero teraz dodać ubite jajka. Wymieszać.
Masa będzie miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Gęsiarkę wysmarować masłem. Przelać do niej ciasto. Bardzo szczelnie przykryć naczynie folią aluminiową.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Następnie zmniejszyć temperaturę na piecu do 100 stopni i piec jeszcze kolejne 1,5 godziny.
Po wyjęciu z pieca cisto studzić w gęsiarce. Dopiero jak będzie chłodniejsze wyjąć.
Kroić, podziwiać, zajadać. Smacznego.
CORAL
Kniejson
ewaeu
Dzięki Elu, tak wyszło...:);(
ewaeu
Dzięki...:)