ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Ciasto cytrynowo-waniliowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo łatwe do zrobienia ciasto. Pachnące cytryną i wanilią zawsze znajduje wielu amatorów. Znika do ostatniego okruszka.

Ciasto cytrynowo-waniliowe

Składniki:

Ciasto cytrynowo-waniliowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowo-waniliowe

ETAP 1:

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku i w dalszym ciągu ucierać. Dodać śmietanę, otartą skórkę i sok z cytryny. Połączyć razem mąkę pszenną z ziemniaczaną, cukrem waniliowym, cukrem cytrynowym, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do masy jajecznej i mieszać do połączenia się składników.

Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok. 60 min.

Wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Podzielić na porcje.

Smacznego.