Sposób przygotowania:
Tort na 18 urodziny
Biszkopt zrobiony według tego przepisu tylko z powiększoną proporcją składników.
oto link;
https://gotujmy.pl/czekoladowy-tort-urodzinowy,przepisy-okazje-przepis,271008.html
Do masy biszkoptowej dodać startą na tarce czekoladę.
Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na dwie części.
Następnie nasączamy rumem, smarujemy dżemem porzeczkowym i nakładamy ubitą na sztywno śmietanę czyli krem śmietankowy.
Na krem śmietankowy nakładamy odsączone, pokrojone brzoskwinie, lekko je wciskając w śmietanę.
Nakładamy drugi blat, czyli górę biszkoptu,delikatnie dociskamy.
Cały tort smarujemy gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki obkładamy rurkami kokosowymi lub śmietankowymi.
Górę dekorujemy kremem śmietankowym, różyczkami i listkami z masy cukrowej (własnego wykonania) oraz koralikami cukrowymi.
Tort obwiązujemy wstążką.
Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godzin albo na całą noc.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.
Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
1//4 ubitej śmietany łączymy z rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie letnią żelatyną, a następnie dodajemy i łączymy z pozostałą ubitą śmietaną.
Gotowy krem śmietankowy wykonujemy według opisu na opakowaniu.
oto link;
https://gotujmy.pl/czekoladowy-tort-urodzinowy,przepisy-okazje-przepis,271008.html
Do masy biszkoptowej dodać startą na tarce czekoladę.
Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na dwie części.
Następnie nasączamy rumem, smarujemy dżemem porzeczkowym i nakładamy ubitą na sztywno śmietanę czyli krem śmietankowy.
Na krem śmietankowy nakładamy odsączone, pokrojone brzoskwinie, lekko je wciskając w śmietanę.
Nakładamy drugi blat, czyli górę biszkoptu,delikatnie dociskamy.
Cały tort smarujemy gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki obkładamy rurkami kokosowymi lub śmietankowymi.
Górę dekorujemy kremem śmietankowym, różyczkami i listkami z masy cukrowej (własnego wykonania) oraz koralikami cukrowymi.
Tort obwiązujemy wstążką.
Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godzin albo na całą noc.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.
Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
1//4 ubitej śmietany łączymy z rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie letnią żelatyną, a następnie dodajemy i łączymy z pozostałą ubitą śmietaną.
Gotowy krem śmietankowy wykonujemy według opisu na opakowaniu.
haniakson
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie,jest mi miło ze tort sie podoba a co do rurek to na prawdę sie sprawdzają.
Pozdrawiam.
gusia1000