Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Soczyste jabłko, ostra czarna rzodkiew i słodkie pestki granatu - surówka ideał.

Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem

 

  • 1/3 czarnej rzodkwi
  • 1 soczyste jabłko lekko kwaskowate
  • 1/6 granatu ( wydłubane pestki)
  • sól- szczypta do smaku
  • 1,5 łyżki kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem
Obrać i umyć czarną rzodkiew. Obrać , usunąć gniazda nasienne , umyć jabłko. Zmielić w Malakserze czarną rzodkiew z jabłkiem i śmietaną ( łatwiej się uciera jak masa jest lekko wilgotna).Doprawić solą. Z granatu wyciąć kawałek i wyłuskać z niego pestki. Pestki obrać z białych błonek i odsączyć na sitku sok ( sok wypic jest pyszny). Podawać posypując surówkę po wierzchu pestkami granatu bezpośrednio przed podaniem ( udekorować listkami ziół ).
Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem
Obrać -umyc i utrzeć czarna rzodkiew na tarce jarzynowej lub w malakserze
Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem
Jabłko obrać-usunąć gniazdo nasienne i utrzeć
Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem
Wymieszac jabłko z czarną rzodkwią i smietanką- doprawić
Czarna rzodkiew z jabłkiem i granatem
Z połówki granatu wyłuskać pestki bez białych osłonek i posypac surówkę