Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Czarno biała W-Zetka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W-Z to znane i lubiane ciasto z dwoma kakaowymi biszkoptami przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany z serkiem polane polewą

Czarno biała W-Zetka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czarno biała W-Zetka

 

  • Biszkopty:
  • 10 jaj
  • 18 łyżek cukru
  • 9 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody

 

  • Krem:
  • 200g serka naturalnego typu bieluch
  • 500 ml śmietana kremówka
  • 1 śmietana fix
  • 200g cukru pudru

 

  • polewa

Sposób przygotowania:

Czarno biała W-Zetka
Biszkopty: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę nadal ubijając dodać żółtka. Mąkę wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia, kakao i dodać do ubitych jaj. Pod koniec dodać wodę. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 -30 minut. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: Śmietanę ubić dodać śmietan-fix ,cukier puder i pod koniec dodać serek . Kremem przełożyć biszkopty a wierzch biszkoptu polać polewą.
Czarno biała W-Zetka
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem dodać żółtka
Czarno biała W-Zetka
Do ubitych jaj dodać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia wlać wodę
Czarno biała W-Zetka
Śmietanę ubić dodać śmietan-fix ,cukier puder i pod koniec dodać serek
Czarno biała W-Zetka
Kremem przełożyć biszkopty a wierzch biszkoptu polać polewą.

Tagi:

biszkopt