Sposób przygotowania:
Czekolada jeżynowa
Umyć , przebrać jeżyny ( można robić z mrożonych ).Włożyć do garnka . Dodać cukier . Podgrzewać aż puszczą sok .Potem jak z każdą konfiturą - gotować i mieszać odkrytą aż zrobi się odpowiednio gęsta .Dodać kakao i rum . Dobrze wymieszać tak by miało konsystencję dobrej konfitury .
Jeśli jest do spożycia od razu to ostudzić i trzymać w zamykanym pojemniczku w lodówce . Jeśli robimy na zapas to gorącą przekładać do wyparzonych - suchych słoików , dobrze zamknąć i pasteryzować 10 minut .
Jeśli jest do spożycia od razu to ostudzić i trzymać w zamykanym pojemniczku w lodówce . Jeśli robimy na zapas to gorącą przekładać do wyparzonych - suchych słoików , dobrze zamknąć i pasteryzować 10 minut .
anemon
Netka
pusieczek2@wp.pl