maaadziaa

maaadziaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Czekoladowa rozkosz 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To czekoladowe ciasto rozplywajace sie w ustach. Każdy je polubi :)

Czekoladowa rozkosz 5

Składniki:

Czekoladowa rozkosz 5

 

  • Biszkopt jasny
  • 4 jajka
  • 4łyżki cukru kryształu
  • 4 łyżki mąki
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

 

  • Masa czekoladowa
  • 3serki mascarpone
  • 2 gorzkie czekolady
  • 1 mleczna czekolada

 

  • wkładka kokosowa
  • 20 dag kokosu
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru kruształu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • polewa

 

  • do posypania wiorka kokosowe

Sposób przygotowania:

Czekoladowa rozkosz 5
Upiec biszkopt : białka ubić na sztywno dodac cukier i cukier waniliowy. Dalej dodajac jajka ciagle mieszajac. Na koncu dadac przesiana make z proszkiem. Wylać to na blache o sredniej wielkosci. posypana maka. Piec 20 min w temp 180 stopni. Wkładka kokosowa Białak ubić z cukrem. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp 170 stopni około 20 - 30 min. Masa czekoladowa: Ubijać serek mascarpone przez okolo 5 minut na najwyzszych obrotach.Czekolade rozpuscic z łyżka mleka. Dodac do serka czekolade ciagle mieszajac. Po ubiciu mase wsadzic na okolo 25 min do lodowki.Położenie ciasta I cześć biszkoptu - połowa masy czekoladowej- wkładka kokosowa- reszta masy czekoladowej- II częśćbiszkoptu- polewa. Posypać wiorkami kokosowymi. Najlepiej biszkopt skropic wodka z wodą.