Sposób przygotowania:
Placek czekoladowy
Margarynę, wodę, kakao oraz cukier przełożyć do rondelka. Zagotować i ostudzić.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę.
Do przestudzonej margaryny dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka oraz ubitą z białek pianę. Dokładnie wymieszać.
Powstałą masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i upiec w temperaturze 200 stopni.
Po ostudzeniu pokroić i podawać.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę.
Do przestudzonej margaryny dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka oraz ubitą z białek pianę. Dokładnie wymieszać.
Powstałą masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i upiec w temperaturze 200 stopni.
Po ostudzeniu pokroić i podawać.