Sposób przygotowania:
Czekoladowczyk
Na początku w garnku zagotować margarynę, mleko, cukier i kakao. Rozpuszczone składniki odstawić do wystygnięcia. Następnie po wystudzeniu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka i kilka kropli aromatu. Dokładnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Następnie dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać łyżką.
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto ok. 50 minut.
Po upieczeniu ciasto odstawić do wystygnięcia.Zimne polać czekoladową polewą. Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto ok. 50 minut.
Po upieczeniu ciasto odstawić do wystygnięcia.Zimne polać czekoladową polewą. Smacznego.