Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki muffinki z serkiem twarogowym
Zmieszać ze sobą składniki na ciasto. Zmiksować je. Serek twarogowy wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Do papilotek na babeczki nakładać po jednej łyżce ciasta, na to na środek 1 łyżeczkę serka i przykryć ponownie jedną łyżką ciasta. Całość powinna sięgać do ¾ foremki. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 20 minut. Gotowe można jeszcze polać lukrem tradycyjnym bądź lukrem cytrynowym.
Bardzo dobrze smakują chłodne, prosto z lodówki.
Bardzo dobrze smakują chłodne, prosto z lodówki.
ETAP 1:
Zmiksować ze sobą składniki na ciasto. Serek twarogowy wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Do papilotek na babeczki nakładać po jednej łyżce ciasta, na to na środek 1 łyżeczkę serka i przykryć ponownie jedną łyżką ciasta. Całość powinna sięgać do ¾ foremki. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 20 minut. Gotowe można jeszcze polać lukrem tradycyjnym bądź lukrem cytrynowym.