alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejny udany eksperyment. Tym razem padło na kakaowe racuszki z dodatkiem budyniu waniliowego z gruszkami.

Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką

 

  • 2 jajka
  • 1 szkl mąki
  • 2 budynie waniliowe
  • 2/3 szkl mleka
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • kopiata łyżka kakao
  • 3 gruszki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, budynie, sodę i proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy stopniowo dolewając mleko. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.

Dodajemy do ciasta. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy placuszki. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy oprószone cukrem pudrem. 

Smacznego:-) 
Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce
Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką
Gruszki obieramy i kroimy w grubszą kostkę
Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką
Pokrojone gruszki mieszamy razem z ciastem
Racuchy budyniowo-kakaowe z gruszką
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy na ręczniku papierowym