anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Czekoladowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo delikatne i smakowite babeczki dla dużych małych pociech. Można je dowolnie udekorować lub posypać cukrem pudrem.

Czekoladowe babeczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowe babeczki

 

  • 4 jaja
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 1 margaryna
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 7 łyżek wody

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe babeczki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wodę, cukier, margarynę i kakao zagotować ciągle mieszając. Wystudzić. Białka ubić na sztywno dodać żółtka i i zimna masę czekoladową. Dodać mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Foremki na babeczki napełnić do 1/3 wysokości i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.
Czekoladowe babeczki
babeczki ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika