Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciacho bez pieczenia
W garnku zagotować mleko z cukrem, masłem, kakao i cukrem waniliowym. Do składników dodać kaszę podgrzewać około 1 min do momentu zagotowania masy ciągle mieszając.
Formę lekko oprószyć wiórkami kokosowymi wyłożyć połowę herbatników. Gorącą kaszę mannę wylać do formy wierzch wyrównać.
Na kaszy ułożyć drugą warstwę herbatników lekko dociskając. Całość odstawić do ostygnięcia. schłodzone wyjąć polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Formę lekko oprószyć wiórkami kokosowymi wyłożyć połowę herbatników. Gorącą kaszę mannę wylać do formy wierzch wyrównać.
Na kaszy ułożyć drugą warstwę herbatników lekko dociskając. Całość odstawić do ostygnięcia. schłodzone wyjąć polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.