Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto bananowe (chlebek bananowy)ETAP 1:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę. Masło roztopić i przestudzić i dodać do ubitych jajek. Zmiksować. Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Dodać do ciasta. Wymieszać.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem, sodą, kakao i przyprawą do piernika. Wsypać do ciasta i wymieszać. Czekoladę gorzką pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Wymieszać. Przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do suchego patyczka, ok. 50 minut w 180 stopniach.
Wystudzić na kratce i polać czekoladą mleczną roztopioną w gorącym mleku.