Sposób przygotowania:
Czekoladowy sernik na zimnoETAP 1:
Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić. Formę 20x20 wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Ser przełożyć do miski i zblendować z serkami waniliowymi.
Zimną śmietanę Ubić w oddzielnej misce na sztywno. Przełożyć do masy serowej i wymieszać. Dodać kakao rozpuszczalne i naturalne i ponownie wymieszać. Na koniec połączyć powoli z wystudzoną galaretką. Masę wyłożyć na herbatniki. Na masie ułożyć drugą warstwę herbatników.
Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. Posmarować wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki na min. kilka godzin żeby zastygło.
Na zdjęciach jest ciasto zrobione z połowy podanych składników.