Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto gotowane
Mleko zagotować z cukrem i Kasią dodać kasze manną i kakao. Dodać aromat i gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje.
Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy lub formy keksówki. Posypać rodzynkami, wyłożyć masę czekoladową, wyrównać i znów posypać rodzynkami. Całość przykryć herbatnikami i lekko docisnąć. Kiedy wystygnie oblać polewą czekoladową i udekorować polewą białą lub wiórkami kokosowymi.
Moja rada: Rodzynki lepiej wymieszać z masą ponieważ herbatniki się odklejają.
Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy lub formy keksówki. Posypać rodzynkami, wyłożyć masę czekoladową, wyrównać i znów posypać rodzynkami. Całość przykryć herbatnikami i lekko docisnąć. Kiedy wystygnie oblać polewą czekoladową i udekorować polewą białą lub wiórkami kokosowymi.
Moja rada: Rodzynki lepiej wymieszać z masą ponieważ herbatniki się odklejają.
zewa
dusia30
renatka1