Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z kokosemEtap 1

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Etap 2

Garnek z masłem i czekoladą umieścić na drugim garnku z gorącą wodą. Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Etap 3

Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze utrzeć.
Etap 4

Dodać miód, utrzeć. Do czekoladowej masy dodać obie mąki, wiórki kokosowe i cukier puder. Dokładnie wymieszać.
Etap 5

Ciasto przełożyć do foremki (ok. 25 x 36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 6

Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (ciasto wstawiłam do zimnego piekarnika). Upieczone ciasto dobrze ostudzić i polać dowolną polewą czekoladową.