Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z kokosemEtap 1
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Etap 2
Garnek z masłem i czekoladą umieścić na drugim garnku z gorącą wodą. Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Etap 3
Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze utrzeć.
Etap 4
Dodać miód, utrzeć. Do czekoladowej masy dodać obie mąki, wiórki kokosowe i cukier puder. Dokładnie wymieszać.
Etap 5
Ciasto przełożyć do foremki (ok. 25 x 36 cm), wyrównać powierzchnię.
Etap 6
Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut (ciasto wstawiłam do zimnego piekarnika). Upieczone ciasto dobrze ostudzić i polać dowolną polewą czekoladową.