Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z kremem kokosowym
Zaczynamy od przesiania suchych składników na ciasto i dokładnym ich wymieszaniu. Miksujemy mokre składniki i nie przerywając ubijania dodajemy po łyżce suchych. Dużą blachę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 180 stopni i pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Szklankę wiórków zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 godziny. Następnie podgrzewamy i jak zacznie się gotować wsypujemy mannę. Chwilę gotujemy, po zgęstnieniu , odstawiamy w chłodne miejsce i przykrywamy szczelnie folią spożywczą aby się nie zrobił kożuch. Następnie dodajemy po łyżce zimnej masy i miksujemy. Na sam koniec gdy kaszka połączona jest z tłuszczem, wsypujemy drugą szklankę wiórek i mieszamy łyżką. Masą kokosową przekładamy placki. Składniki na polewę podgrzewamy razem aż się połączą, tężejącą polewą dekorujemy ciasto w dowolny sposób.