Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki,przełożyć do metalowej miseczki. Dodać do niej pokrojone na małe kawałki masło. Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej,dokładnie wymieszać, przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Zmniejszyć obroty miksera. Do kremu jajecznego stopniowo dodawać czekoladę z masłem, mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do silikonowej foremki (użyłam foremki w kształcie serca) i wstawić do mikrofalówki. Mikrofalówkę ustawić na najwyższą moc ( 900 W ). Ciasto piec w mikrofalówce ok. 9 minut (sprawdzić patyczkiem). Upieczone ciasto wyjąć z foremki, przestudzić, polać dowolną polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem.