Sposób przygotowania:
Czekoladowe jajeczka- grzybkiKrok 1
W jajkach po szerszej stronie,robimy otworek i przelewamy jaja do miski. Wrzątkiem wyparzamy wydmuszki i osuszamy.
Ustawiamy je w blaszce muffinkowej zabezpieczając boki zwiniętą folią aluminiową tak by wydmuszki stały stabilnie podczas pieczenia.
Krok 2
Miksujemy jaja z cukrem na puch,dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, majonez i błonnik kakaowy. Całość mieszamy i przelewamy do naszych skorupek, tak do połowy jajka. Pieczemy w 170 stopniach koło 20-25 minut. Po upieczeniu jajka chłodzą się. Po jakiś 20 minutach obieramy jajeczka ze skorupki.
Krok 3
Do garnuszka wkładamy czekoladę i wlewamy mleko, na gazie podgrzewamy do rozpuszczenia. W ciepłej lecz nie gorącej czekoladzie maczamy nasze jajka do połowy i dekorujemy kolorowymi posypkami.