Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffiny z kawałkami czekolad
Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!Czekolady drobno posiekać, wymieszać. Mąkę, kakao, sól, cukier i proszek do pieczenia również wymieszać. W innym naczyniu połączyć ze sobą jajka, olej i jogurt.
Mokre składniki dodać do suchych i krótko wymieszać łyżką do połączenia, dodając pod koniec 3/4 posiekanych czekolad. Masę przelać do papilotek do ich ¾ wysokości. Do każdej wcisnąć po kilka kawałków pozostałych czekolad.
Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut. Po tym czasie muffiny wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!
Mokre składniki dodać do suchych i krótko wymieszać łyżką do połączenia, dodając pod koniec 3/4 posiekanych czekolad. Masę przelać do papilotek do ich ¾ wysokości. Do każdej wcisnąć po kilka kawałków pozostałych czekolad.
Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut. Po tym czasie muffiny wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego!