-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Czekoladowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffinki zrobiłam na życzenie mojego chrześniaka na jego urodziny. Wyszły lepsze niż się spodziewałam. Pierwsza została już pochłonięta w drzwiach jak z nimi weszłam. Szybko się je robi a znikają z prędkością światła. Polecam!

Czekoladowe muffinki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe muffinki

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Czekoladowe muffinki
Składniki suche czyli cukier, mąkę, kakao i proszek do pieczenia wsypujemy do jednej miski. Mieszamy. Składniki mokre czyli mleko, jajka i olej mieszamy w drugiej misce.

Obie zawartości misek mieszamy ze sobą dokładnie.

Ciasto przelewamy do papierowych papilotek na muffinki i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Czekoladowe muffinki
Składniki suche wymieszać w jednej misce. Natomiast składniki mokre w drugiej.
Czekoladowe muffinki
Składniki suche wsypujemy do miski ze składnikami mokrymi.
Czekoladowe muffinki
Składniki suche dokładnie wymieszać ze składnikami mokrymi.
Czekoladowe muffinki
Tak wyglądają muffinki zaraz po wyjęciu z piekarnika.