dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne czekoladowe babeczki z dodatkiem białej czekolady. Idealne na piknik lub na przyjęcie dla dzieci.

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą

Składniki:

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą

Krok 1:

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą
Masło miksujemy z cukrem, jajkami i kakao.

Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy jajka oraz cukier i kakao. Dokładnie ucieramy.

Krok 2:

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą

Do masy maślanej wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy mleko i całość dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Muffiny czekoladowe z białą czekoladą
Do foremek wlewamy ciasto i na środku układamy kostkę czekolady.

Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy po łyżce ciasta. Na środku układamy kostkę czekolady i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut. Upieczone babeczki oblewamy polewą czekoladową.
Smacznego!