Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z posypką
Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: cukier, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz kakao i mieszamy.
W drugiej misce ubijamy trzepaczką mleko z jajkiem i olejem. Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do momentu, aż się ze sobą połączą.
Następnie dodajemy czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i mieszamy jeszcze przez chwilę. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Posypujemy posypką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy muffinki przez 20 minut.
W drugiej misce ubijamy trzepaczką mleko z jajkiem i olejem. Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do momentu, aż się ze sobą połączą.
Następnie dodajemy czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i mieszamy jeszcze przez chwilę. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Posypujemy posypką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy muffinki przez 20 minut.