Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zadowolą nawet najbardziej wybrednego łasucha!

Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem

Składniki:

Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • ( 12 szt)

 

 

 

  • MUFFINKI:

 

 

 

 

 

  • cukier - 150 g

 

 

  • proszek - 10 g

 

 

 

 

 

 

 

  • KREM:

 

 

 

 

  • cukier - 2 łyżki

 

 

 

 

  • cukier wanilinowy - 20 g

 

  • mleko w proszku - 1 szkl

 

 

 

 

 

  • DODATKOWO:

 

 

 

  • lukier - 150 ml

 

  • posypka - 50 g

Sposób przygotowania:

Czekoladowe muffiny z mlecznym kremem
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MUFFINKI: Wszystkie składniki wkładamy do miksera (mąkę przesiewamy) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy do foremek ( ja używam silikonowych , więc nie muszę ich natłuszczać ) i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni ( do suchego patyczka ).KREM: Mleko zagotowujemy razem z cukrem i cukrem wanilinowym. Studzimy. Masło ucieramy mikserem i dodajemy pomału przestudzone mleko. Cały czas miksujemy dodając wolniutko mleko w proszku.CAŁOŚĆ: Z upieczonych muffinek delikatnie ścinamy górę. Dekorujemy kremem. Polewamy lukrem i posypujemy cukiereczkami!