Sposób przygotowania:
Czekoladowe naleśniki z serem i gruszkami
Gruszki odcedzam i kroję w kostkę.
Do miski przelewam mleko, wodę , wbijam jajko i dodaję szczyptę soli, miksuję . Następnie dodaję porcjami przesianą mąkę stale miksując, na koniec wlewam olej i mieszam. Odstawiam ciasto na 10 minut po czym smażę naleśniki.
W między czasie przygotowuję nadzienie. Ser przekładam do miski , dodaję cukier z wanilią, zwykły cukier i pokrojone gruszki, mieszam. Wykładam na gotowe naleśniki i składam.
Podaję posypane tartą gorzką czekoladą.
Jeśli mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem lub zetrzeć słodką czekoladę np. białą.
Do miski przelewam mleko, wodę , wbijam jajko i dodaję szczyptę soli, miksuję . Następnie dodaję porcjami przesianą mąkę stale miksując, na koniec wlewam olej i mieszam. Odstawiam ciasto na 10 minut po czym smażę naleśniki.
W między czasie przygotowuję nadzienie. Ser przekładam do miski , dodaję cukier z wanilią, zwykły cukier i pokrojone gruszki, mieszam. Wykładam na gotowe naleśniki i składam.
Podaję posypane tartą gorzką czekoladą.
Jeśli mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem lub zetrzeć słodką czekoladę np. białą.