misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Czekoladowe pchełki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

I do zjedzenia i do dekoracji słodkich wypieków

Czekoladowe pchełki

Składniki:

Czekoladowe pchełki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe pchełki
Każdą czekoladę połamać na kawałeczki i roztopić na parze lub w mikrofali. Do silikonowej foremki wlewać na dno pół łyżeczki gorzkiej czekolady. Na to kilka kropel białej czekolady. Wykałaczką zmieszać delikatnie obie czekolady, zrobić wzorki. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie delikatnie wyjąć czekoladki z foremki. Kolejną porcję zrobić identycznie zmieniając tylko kolor czekolady. Biała jako baza, gorzka - kilka kropel na wzorek. Gotowe pchełki przechowywać w lodówce.Najlepiej nadaje się do tego silikonowa forma na mini mufinki.

Tagi:

czekolada