Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z masą krówkowąSpód:
![Sernik na zimno z masą krówkową Sernik na zimno z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-458724.jpg)
Ciastka z masłem należy zmiksować, a następnie wklepać w dno formy.
Masa serowa:
![Sernik na zimno z masą krówkową Sernik na zimno z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-458725.jpg)
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i ostudzić.
Ser zmiksować z masą krówkową.
Kremówkę ubić na prawie sztywno, a pod koniec ubijania - cienkim strumieniem wlać żelatynę.
Masę serowo-krówkową ostrożnie połączyć ze śmietanką.
Całość opcjonalnie można dosłodzić.
Całość:
![Sernik na zimno z masą krówkową Sernik na zimno z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-458729.jpg)
Masę przełożyć na ciasteczkowy spód. (Można odrobinę odłożyć do dekoracji.)
Sernik dekorować wedle uznania.
Chłodzenie:
![Sernik na zimno z masą krówkową Sernik na zimno z masą krówkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sernik-na-zimno-z-masa-krowkowa-458732.jpg)
Sernik schłodzić w lodówce - aż całkowicie zastygnie.
(Masa szybko tężeje.)
gusia1000