Sposób przygotowania:
Czekoladowe uszka
Krok 1 Mieszamy oba rodzaje sera, dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę, można całość zmiksować dla gładkiej konsystencji.
Krok 2 W dużej misce mieszamy mąkę, kakao oraz sól. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto (trwa to około 5 min).
Krok 3 Przy pomocy wałka lub maszynki do makaronu cienko rozwałkować ciasto. Z ciasta wycinać małe kółka, na każde nakładać farsz i sklejać uszka. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż uszka wypłyną na wierzch.
Krok 4Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, ewentualnie dosłodzić, jeżeli są mało słodkie. Na tak powstały mus wykładamy uszka. Całość dekorujemy świeżą miętą lub melisą oraz wiórkami czekolady. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno .
Smacznego!
Krok 2 W dużej misce mieszamy mąkę, kakao oraz sól. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto (trwa to około 5 min).
Krok 3 Przy pomocy wałka lub maszynki do makaronu cienko rozwałkować ciasto. Z ciasta wycinać małe kółka, na każde nakładać farsz i sklejać uszka. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż uszka wypłyną na wierzch.
Krok 4Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, ewentualnie dosłodzić, jeżeli są mało słodkie. Na tak powstały mus wykładamy uszka. Całość dekorujemy świeżą miętą lub melisą oraz wiórkami czekolady. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno .
Smacznego!
Marika-
Magdalena88
madzik2032
Tak to mój autorski przepis, zainspirowałam się zdjęciem tradycyjnych uszek z barszczem w gazecie . Postanowiłam, tak jak piszesz zaskoczyć gości ;) Zachęcam do przetestowania gości, danie jest naprawdę pyszne :)
madzik2032
Jak najbardziej polecam na walentynki, kolory pasują idealnie ;) a połączenie truskawek z czekoladą świetnie się sprawdza ;)