Sposób przygotowania:
Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka
Podobnie jak w przypadku muffinek, będziemy dzielić składniki na suche i mokre. Do jednej, dużej miski wsypujemy składniki suche: mąkę, cukry, kakao, sól i sodę. Do drugiej miski wlewamy rozpuszczoną w przegotowanej, bardzo gorącej wodzie kawę, dodajemy olej i ocet, mieszamy. Składniki mokre, wlewamy do składników suchych i dokładnie mieszamy (można dodać bakalie). Dodajemy rozgniecionego widelcem banana i mieszamy. Masę przelewamy do dużej, wyłożonej papierem do pieczenia blachy (40cmx20cm). Na wierch układamy pokrojone jabłka, które posypujemy cukrem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut, do suchego patyczka.
![Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowe-z-jablkiem-bez-jaj-i-mleka-76142.jpg)
![Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowe-z-jablkiem-bez-jaj-i-mleka-76143.jpg)
![Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowe-z-jablkiem-bez-jaj-i-mleka-76144.jpg)
![Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka Czekoladowe z jabłkiem, bez jaj i mleka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowe-z-jablkiem-bez-jaj-i-mleka-76145.jpg)
Netka
anemon
Sarenka
Trudno powiedzieć. Myślę, że można spróbować.