Sposób przygotowania:
Czekoladowiec ze śmietaną
Wszystkie sypkie składniki (oprócz żelatyny i cukru pudru) przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Palmę roztopić i przestudzić. Dodać ją do sypkich składników razem z jajkiem i kefirem. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm). Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Upieczone ciasto ostudzić, następnie przekroić na dwa krążki. Żelatynę namoczyć w pół szklanki zimnej wody, następnie rozpuścić ją podgrzewając i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do bitej śmietany dodać cukier puder i ciepłą żelatynę, dokładnie wymieszać. Jeden krążek ciasta umieścić z [powrotem w tortownicy. Wylać na niego bitą śmietanę, przykryć drugim krążkiem ciasta. Polać dowolną polewą. Ciasto schłodzić mocno w lodówce.