Sposób przygotowania:
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoliPrzygotowanie ciasta:
Odsączoną fasolę na sitku opłukać pod bieżącą wodą, a następnie z jajkami dokładnie zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać jogurt, ksylitol, kakao oraz wiórki do pieczenia. Całość wymieszać mikserem i przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciasto należy wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Bita śmietana:
Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać wiórki kokosowe,
Całość:
Ciasto przekroić na 2 części.
Pierwszy blat posmarować większością bitej śmietany i przykryć drugim kawałkiem ciasta.
Wierzch i boki posmarować resztą kremu i ozdobić wg uznania.
Całość schłodzić w lodówce.
gusia1000