Sposób przygotowania:
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoliPrzygotowanie ciasta:
![Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowy-torcik-z-bialej-fasoli-485525.jpg)
Odsączoną fasolę na sitku opłukać pod bieżącą wodą, a następnie z jajkami dokładnie zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodać jogurt, ksylitol, kakao oraz wiórki do pieczenia. Całość wymieszać mikserem i przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
![Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowy-torcik-z-bialej-fasoli-485526.jpg)
Ciasto należy wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Bita śmietana:
![Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowy-torcik-z-bialej-fasoli-485527.jpg)
Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać wiórki kokosowe,
Całość:
![Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowo-kokosowy-torcik-z-bialej-fasoli-485528.jpg)
Ciasto przekroić na 2 części.
Pierwszy blat posmarować większością bitej śmietany i przykryć drugim kawałkiem ciasta.
Wierzch i boki posmarować resztą kremu i ozdobić wg uznania.
Całość schłodzić w lodówce.
gusia1000