Sposób przygotowania:
Miodowa pierś z kurczaka z papryczkami chilli
Pierś z kurczaka umyłam i pokroiłam na dość duże kostki.
Z miodu, octu balsamicznego, oliwy, szczypty soli, 1 ząbka czosnku oraz sproszkowanej papryki zrobiłam marynatę, do której włożyłam mięso. Marynowałam ponad godzinę w lodowce.
W tym czasie ugotowałam makaron.
Kiedy mięso było zamarynowane, wrzuciłam je bez marynaty na rozgrzany olej smażyłam przez chwilę. Następnie dodałam pokrojona w kostkę cebulę i jeszcze chwilę smażyłam.
Papryczkę chilli, przeciśnięte przez praskę pozostałe dwa ząbki czosnku i pokrojone w kostkę pomidory wymieszałam z marynatą w której było mięso. Całość dodałam do kurczaka, wymieszałam na patelni, wlałam kremówkę i dusiłam pod przykryciem ok. 5 minut. następnie zdjęłam pokrywkę i na dużym ogniu chwilkę redukowałam sos.
Podałam z makaronem. Smacznego!
Z miodu, octu balsamicznego, oliwy, szczypty soli, 1 ząbka czosnku oraz sproszkowanej papryki zrobiłam marynatę, do której włożyłam mięso. Marynowałam ponad godzinę w lodowce.
W tym czasie ugotowałam makaron.
Kiedy mięso było zamarynowane, wrzuciłam je bez marynaty na rozgrzany olej smażyłam przez chwilę. Następnie dodałam pokrojona w kostkę cebulę i jeszcze chwilę smażyłam.
Papryczkę chilli, przeciśnięte przez praskę pozostałe dwa ząbki czosnku i pokrojone w kostkę pomidory wymieszałam z marynatą w której było mięso. Całość dodałam do kurczaka, wymieszałam na patelni, wlałam kremówkę i dusiłam pod przykryciem ok. 5 minut. następnie zdjęłam pokrywkę i na dużym ogniu chwilkę redukowałam sos.
Podałam z makaronem. Smacznego!