Sposób przygotowania:
Czekoladowo - miętowe oczka
1. Czekoladę posiekać, rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. 2. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtko, ekstrakt i zmiksować. Wlać rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Wsypać przesiane suche składniki, dobrze wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Schłodzić w lodówce 1 godzinę.3. Po tym czasie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej kulce zrobić wgłębienie pośrodku. Ułożyć ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C około 15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. 4. Nadzienie: Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Dodać esencję i wymieszać. Wypełnić nadzieniem wgłębienia w ciastkach. Schłodzić do stężenia. Smacznego!