Sposób przygotowania:
Świąteczne kocie oczka
Mąkę przesiać przez sito, połączyć z margaryną. W osobnej miseczce, żółtka roztrzepać z cukrem pudrem. Następnie dodać pomału wymieszaną mąkę z margaryną i cały czas zagniatać rękoma. Przygotowane ciasto dać do woreczka i wstawić na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć i rozwałkować. Wycinać ciasteczka. Należy wyciąć taką samą liczbę kółeczek bez dziurki, co i z dziurką na środku. Wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Ciasteczka z dziurką posmarować odrobiną roztrzepanego białka. Ułożyć na nich motylki. Na każdym ciasteczku (z dziurką) kilka motylków. Włożyć do piekarnika i piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok. 20 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Na zimnych ciasteczkach (bez dziurki) rozsmarować dżem lub powidła. Przykryć ciasteczkiem z dziurką. Postępować tak do skończenia ciasteczek. Ułożyć jedne obok drugich, na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego!