Sposób przygotowania:
Ciasto nesquikETAP 1:
Na ciasto:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać powoli przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodać olej i wodę. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy 25x25cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na części. Dodatkowo odkroić górkę powstałą na środku ciasta i ją pokruszyć.
Krem:
Mleko wlać do garnka i dodać do niego wszystkie pozostałe składniki oprócz masła. Rozmieszać. Ustawić na ogniu i podgrzewać do zgęstnienia. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem.
Pierwszy blat ciasta ułożyć w blaszce. Nasączyć kawą. Rozsmarować / kremu. Ułożyć drugi blat ciasta. Znów skropić kawą i posmarować kremem. Ułożyć trzeci blat ciasta, skropić kawą i rozsmarować resztę kremu. Posypać pokruszonym ciastem. Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. polać ciasto po wierzchu.
Ciasto schłodzić najlepiej przez całą noc w lodówce.