Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Czekoladowy Likier

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jak Święta, to obowiązkowo karp, makowiec, ryba po grecku, pierogi z kapustą i grzybami oraz śledzik. A do śledzika... likier- rozgrzewający i słodki.

Czekoladowy Likier

Składniki:

Czekoladowy Likier

 

  • whisky- 500 ml,
  • mleko skondensowane słodkie- 400 g,
  • mleko skondensowane niesłodzone- 400 g,
  • kakao- 3 czubate łyżki

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowy Likier
Whisky i oba rodzaje mleka przelać do wysokiego naczynia/miski/garnka. Dosypać kakao i całość dokładnie ze sobą wymieszać (w razie kłopotów z rozmieszaniem kakao pomóc sobie blenderem) i przelać do butelki lub karafki. Gotowy likier należy przechowywać w lodówce, a przed polaniem dobrze wstrząsnąć. Na zdrowie! :)