Sposób przygotowania:
Czekoladowy mazurek
Z podanych składników wyrabiam kruche ciasto. Schładzam je w lodówce przez godzinę i następnie wykładam nim formę o wym. 44x30 cm. resztą ciasta, która zostanie robię cienką krawędź. A jeśli jeszcze coś zostało (u mnie tak było) lepię ozdoby - gałązki bazi, kwiatki.
Piekę ciasto 17 minut w 170 st, z termoobiegiem.
Dekorację piekę max 10 min.
Czekoladę deserową rozpuszczam. Mieszam z masą kajmakową. Taką masę wykładam na ostudzone ciasto. czekam aż stężeje. Na jeszcze nie zastygłą masę wykładam dekoracje z kruchego ciasta. Krawędź smaruję wiśniowym dżemem. Można też udekorować kolorową posypką.
W dniu podania wykrawam z masy marcepanowej motylki lub inne wzroki i układam na cieście.
Piekę ciasto 17 minut w 170 st, z termoobiegiem.
Dekorację piekę max 10 min.
Czekoladę deserową rozpuszczam. Mieszam z masą kajmakową. Taką masę wykładam na ostudzone ciasto. czekam aż stężeje. Na jeszcze nie zastygłą masę wykładam dekoracje z kruchego ciasta. Krawędź smaruję wiśniowym dżemem. Można też udekorować kolorową posypką.
W dniu podania wykrawam z masy marcepanowej motylki lub inne wzroki i układam na cieście.