Sposób przygotowania:
Mazurek czekoladowy
Ciasto: Miękkie maso posiekać nożem z mąką.
Dodać jajko ,śmietanę oraz proszek do pieczenia, wsypać cukier.
Wyrobić jednolite ciasto, wyłożyć nim blaszkę ( wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą).
Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st., odstawić aby wystygło.
Upieczony spód odstawić do wystudzenia.
Masę kajmakową z czekoladą mleczną rozpuścić nad kąpielą wodną , dodać mleko, wymieszać.
Masę pozostawić do wystudzenia, wylać na ciasto, rozsmarować.
Mazurka posypać cukrową posypką , pozostawić na 4-5 h. do zastygnięcia masy czekoladowej.
Dodać jajko ,śmietanę oraz proszek do pieczenia, wsypać cukier.
Wyrobić jednolite ciasto, wyłożyć nim blaszkę ( wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą).
Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st., odstawić aby wystygło.
Upieczony spód odstawić do wystudzenia.
Masę kajmakową z czekoladą mleczną rozpuścić nad kąpielą wodną , dodać mleko, wymieszać.
Masę pozostawić do wystudzenia, wylać na ciasto, rozsmarować.
Mazurka posypać cukrową posypką , pozostawić na 4-5 h. do zastygnięcia masy czekoladowej.