SUPERPRZEPIS

Saksuka po mojemu

  • 2
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Saksuka po mojemu Więcej zdjęć (6)

Już od dłuższego czasu przymierzałam się do jej zrobienia. Teraz jak są nasze pyszne pomidory w ogrodach polecam ją zrobić bo te sklepowe pomidory to nie bardzo się nadają.

Składniki:

Saksuka po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Saksuka po mojemu
Pomidory sparzyć i obrać ze skory, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki a boczek na paseczki.

Cebulę podsmażyć razem z boczkiem a potem dodać pomidory i przyprawy i dusić do momentu aż pomidory się rozpadną i sok lekko odparuje. Dodać część natki pietruszki, wymieszać i wybić na pomidory jajka, posolić i zakryć pokrywką naczynie i zapiekać aż białka się zetną.

Gotowe danie posypać resztą natki i podawać na ciepło z pieczywem.
Saksuka po mojemu
Cebulę podsmażyć razem z boczkiem na rumiano
Saksuka po mojemu
potem dodać pomidory i przyprawy i dusić do momentu aż pomidory się rozpadną .
Saksuka po mojemu
Dodać część natki pietruszki, wymieszać.
Saksuka po mojemu
na pomidory wybić jajka i posolić je odrobinę
Saksuka po mojemu
saksukę zakryć pokrywką i dusić do ściecia jajek

Tagi:

jajka dania