Sposób przygotowania:
Saksuka po mojemu
Pomidory sparzyć i obrać ze skory, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki a boczek na paseczki.
Cebulę podsmażyć razem z boczkiem a potem dodać pomidory i przyprawy i dusić do momentu aż pomidory się rozpadną i sok lekko odparuje. Dodać część natki pietruszki, wymieszać i wybić na pomidory jajka, posolić i zakryć pokrywką naczynie i zapiekać aż białka się zetną.
Gotowe danie posypać resztą natki i podawać na ciepło z pieczywem.
Cebulę podsmażyć razem z boczkiem a potem dodać pomidory i przyprawy i dusić do momentu aż pomidory się rozpadną i sok lekko odparuje. Dodać część natki pietruszki, wymieszać i wybić na pomidory jajka, posolić i zakryć pokrywką naczynie i zapiekać aż białka się zetną.
Gotowe danie posypać resztą natki i podawać na ciepło z pieczywem.
Jagodowa
zewa
Dziękuję. To inspiracja kuchnia tunezyjską :)