Sposób przygotowania:
Czekoladowy zakalec z premedytacją
Suche składniki mieszamy w misce. Mokre łączymy w innej i większej misce. Następnie stopniowo dodajemy suche składniki do mokrych, miksując delikatnie, aż uzyskamy gładką masę z bąbelkami powietrza.Pieczemy w okrągłej formie średniej wielkości na papierze do pieczenia w temp. 180 stopni C. przez jakieś 45-55 minut - do suchego patyczka. Ciasto nie może być przesuszone! Studzimy i dzielimy na 2 blaty (choć można też upiec 2 oddzielne blaty - wtedy skróci się czas pieczenia). Masło, śmietankę i połamaną czekoladę umieszczamy w garnku i podgrzewamy. I już - wystarczy wystudzić, by uzyskać cudowny krem do przełożenia ciasta. Na końcu możemy je jeszcze ozdobić - dla odmiany - białą polewą czekoladową.Smacznego, łasuchy! :)