Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z malinami
Margarynę utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku i ucierać do białości do rozpuszczenia się cukru. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiane przez sitko.Wlać nalewkę i wymieszać. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodać do masy i delikatnie wymieszać. Czekoladę pokroić w drobną kostkę lub zmiksować w blenderze dodać do ciasta i wymieszać.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta posypać połową malinami, wylać resztę ciasta i posypać na górze resztą malin. Piec około 1 godziny w 170 st. wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto polać polewą i ozdobić malinami i jeżynami. Polewa: w garnuszku rozpuścić margarynę z mlekiem,kakao i cukrem pudrem. Mieszać i doprowadzić do lekkiego mrugnięcia, zdjąć i przestudzić.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta posypać połową malinami, wylać resztę ciasta i posypać na górze resztą malin. Piec około 1 godziny w 170 st. wyjąć i ostudzić. Zimne ciasto polać polewą i ozdobić malinami i jeżynami. Polewa: w garnuszku rozpuścić margarynę z mlekiem,kakao i cukrem pudrem. Mieszać i doprowadzić do lekkiego mrugnięcia, zdjąć i przestudzić.
mysza75
alaaa
dziękuję za 5 :)
monikaT83
alaaa
Smaki się "dogadały", dziękuję.
marietta
alaaa
Cieszę się.
reanja
alaaa
Nie tylko wygląda ale też pysznie smakuje.
edytaha
alaaa
Edytko nie wiesz jak się cieszę, że mogę sprawić iż na Twojej twojej twarzy pojawia się uśmiech.:)