czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Ciasta i desery z czereśniami

Czereśnie zapiekane w budyniu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Deser badzo smaczny, szybki i sycący, dzięki czemu nadaje się także na podwieczorek a nawet na kolację;)

Czereśnie zapiekane w budyniu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czereśnie zapiekane w budyniu

 

Sposób przygotowania:

Czereśnie zapiekane w budyniu
Owoce umyć, wypestkować. Mrożone rozmrozić i osączyć na durszlaku. Owoce rozłożyć do 4 kokilek do zapiekania o pojemności ok.180ml. Jajka rozkłócić, dodać cukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Dodać 2 łyżki ciepłego mleka. Resztę zimnego mleka zmieszać z mąką ziemniaczaną i, stale mieszając, wlać do masy jajecznej. Masą zalać czereśnie. Piec ok. 45-50min w temp. 160st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i cynamonem.
Czereśnie zapiekane w budyniu
Czereśnie ułożyż w kokilkach do zapiekania
Czereśnie zapiekane w budyniu
Przygotować masę jajeczną, zalać nią czereśnie
Czereśnie zapiekane w budyniu
piec ok. 45-50min w temperaturze 160 st.