Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Czerwona fasola po litewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta sałatka z fasoli czerwonej, smaczna i ciekawie wyglądająca

Czerwona fasola po litewsku

Składniki:

Czerwona fasola po litewsku

 

 

  • 5-6 kromek razowego chleba

 

  • 30 dag sera żółtego

 

 

  • szczypta soli i pieprzu

 

  • 3 łyżki majonezu

 

  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Czerwona fasola po litewsku
Pluczemy i starannie osączamy fasolę. Obieramy czosnek, przeciskamy go przez praskę i mieszamy z fasolą. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kroimy chleb w kostkę i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Mieszamy grzanki z resztą składników, doprawiamy i mieszamy z majonezem.

Tagi:

sery chleb ser