KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Czerwona gęsina z sezamem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czerwona gęsina z sezamem w marynacie.

Czerwona gęsina z sezamem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona gęsina z sezamem.

 

  • gęsia pierś,
  • sól, pieprz do smaku,
  • sos sojowy do smaku,

 

  • marynata:
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 4 łyżki octu ryżowego,
  • łyżka cukru brązowego,
  • mała ostra papryczka,
  • ząbek czosnku,
  • 2 cm korzenia z imbiru,

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona gęsina z sezamem.
Pierś z gęsi dokładnie myjemy, osuszamy, skórkę nacinamy w drobne paski, nacieramy dokładnie grubo zmieloną solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię i długo smażymy skórką do dołu, tak aby wytopiło się jak najwięcej tłuszczu, a skórka była chrupiąca, obsmażamy również 6-7 minut na drugiej stronie. Obsmażoną wkładamy do marynaty i moczymy około godziny. Gęś wyciągamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) na 10 minut. Gotową odkładamy na desce na 5-6 minut, mięso musi odpocząć, następnie przekrawamy na połowę. Całość delikatnie do smaku polewamy łyżką marynaty, posypujemy sezamem. SMACZNEGO.
Czerwona gęsina z sezamem.
skórkę delikatnie nacinamy w cieniutkie paski,
Czerwona gęsina z sezamem.
mięso dokładnie natrzeć przyprawami ..
Czerwona gęsina z sezamem.
długo smażymy na stronie skórki i kilka minut z drugiej strony,
Czerwona gęsina z sezamem.
gotowe marynujemy, wkładamy do piekarnika, pieczemy.

Tagi:

marynaty sosy