hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Czerwona kapusta Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna surówka do ziemniaczków i mięsa

Czerwona kapusta Ali Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwona kapusta Ali

 

  • 1 czerwona kapusta
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • ocet
  • cukier
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta Ali
Kapustę posiekać i wrzucić do garnka z osoloną wodą. Gotować przez chwilę, ja lubię kiedy jest twarda więc gotuję naprawdę do 10 minut max. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Kapustę odcedzić i do gorącej kapusty włożyć cebulę i wymieszać. Ostudzić. Do zimnej kapusty wlać ocet - około 1/4 szklanki, wsypać cukier i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Na konie dodać olej i wymieszać. Najlepiej podawać po porządnym schłodzeniu, a w ogóle najlepsza jest na drugi dzień. I smacznego
Czerwona kapusta Ali
Kapustę obgotować w gorącej wodzie z solą

Tagi:

kapusta