Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy usuwając wszelkie zgrubienia. Kapustę płuczemy i przekładamy do garnka. Marchewki obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do kapusty. Warzywa zalewamy gorącą wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości, gdy będą miękkie dokładnie odcedzamy.
2. Dodajemy masło lub margarynę, umyty wcześniej i drobno pokrojony koperek, suszone warzywa, następnie dusimy często mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem przez kilkanaście minut. Podczas duszenia kapustę skrapiamy sokiem z cytryny według własnego smaku.
3. Gotową kapustę podajemy. Smacznego życzę.
2. Dodajemy masło lub margarynę, umyty wcześniej i drobno pokrojony koperek, suszone warzywa, następnie dusimy często mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem przez kilkanaście minut. Podczas duszenia kapustę skrapiamy sokiem z cytryny według własnego smaku.
3. Gotową kapustę podajemy. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Polecam zrobić :)