Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Czerwona kapusta duszona z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta z rodzynkami? Czemu nie. Mnie osobiście bardzo smakowało. Taka kapusta jest wspaniałym dodatkiem do drugiego dania.

Czerwona kapusta duszona z rodzynkami

Składniki:

Czerwona kapusta duszona z rodzynkami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta duszona z rodzynkami
1. Kapustę należy obrać z wierzchnich liści i drobno pokroić, następnie przełożyć ją do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości, gdy będzie miękka nadmiar wody odcedzić.

2. Następnie jabłko umyć, osuszyć, obrać i usunąć gniazdo nasienne, następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko, rodzynki, ocet i masło dodać do kapusty, następnie dusić kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

3. Tak przygotowana kapusta jest gotowa do podania. Smacznego.