Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta duszona z rodzynkami
1. Kapustę należy obrać z wierzchnich liści i drobno pokroić, następnie przełożyć ją do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości, gdy będzie miękka nadmiar wody odcedzić.
2. Następnie jabłko umyć, osuszyć, obrać i usunąć gniazdo nasienne, następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko, rodzynki, ocet i masło dodać do kapusty, następnie dusić kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3. Tak przygotowana kapusta jest gotowa do podania. Smacznego.
2. Następnie jabłko umyć, osuszyć, obrać i usunąć gniazdo nasienne, następnie zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Starte jabłko, rodzynki, ocet i masło dodać do kapusty, następnie dusić kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3. Tak przygotowana kapusta jest gotowa do podania. Smacznego.