mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Czerwona kapusta na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta czerwona na ciepło , smaczny dodatek do obiadu .

Czerwona kapusta na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwona kapusta na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta na ciepło
Kapustę obieram z górnych liści i drobno szatkujemy .Zalewamy wodą dodajemy liścia i zielegotujemy około 30 -40 minut w osolonej wodzie około 2 łyżki soli do miękkości . Cebule obieramy i szatkujemy , podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju . Gdy kapusta się ugotuje odcedzamy i przekładamy do garnka dodajemy podsmażoną cebulkę oraz ocet lub sok z cytryny , na wolnym ogniu dusimy jeszcze kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem . Polecam
Czerwona kapusta na ciepło
Do ugotowanej i odcedzonej kapusty dodajemy cebulkę
Czerwona kapusta na ciepło
Kapustę drobno szatkujemy i zalewamy woda

Tagi:

kapusta