Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona kapusta z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapusta czerwona zaostrzona chrzanem.

Czerwona kapusta z chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwona kapusta z chrzanem

 

  • Czerwona kapustka obiadowa

 

  • 3 małe główki kapusty czerwonej
  • kilka łyżek octu
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • 2 łyżeczki chrzanu

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z chrzanem
Kapustę drobno poszatkować i wrzucić do garnka. Podlać niedużą ilością wody, posolić, podgotować kilka minut, aby kapusta lekko zmiękła, ale nadal była jędrna. Na koniec dolać do niej ocet, aby zachowała kolor. Kapustę odsączyć i przełożyć do miski, aby wystygła. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodać chrzan oraz dokładnie wymieszać i schłodzić.
Czerwona kapusta z chrzanem
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do garnka.
Czerwona kapusta z chrzanem
Cebulę pokroić w drobną kostkę..........
Czerwona kapusta z chrzanem
Kapustę doprawić do smaku solą, pieprzem i chrzanem.

Tagi:

kapusta